dimarts, 1 d’abril del 2014

Continuant amb BCN World. Un pacte secret?

El pacte CiU-PSC sobre BCN World deu ser una mena de secret d’estat. No l’he trobat en cap web governamental, ni en la de CiU, ni en la del PSC ni en cap dels mitjans de comunicació. M’estranya –de fet, no gaire- que els mitjans de comunicació de Tarragona no hagin tingut interès en obtenir i publicar el text de l’acord. o potser sí i no se n’han sortit, m’agradaria saber-ho.
En aquest immens safareig digital que és facebook ho he reclamat al mur de l’alcalde de Tarragona i al de l’advocat públic del pacte, l’amic –malgrat tot- Xavier Sabaté, que ha escrit –falta inclosa, cosa rara-  “Sí, és públic i pensava que l'havia difòs Presidència. Al final l'acabaré penjant al meu bloc !!”. Però no diu on és públic, ni el penja al bloc, el darrer apunt del qual és un article en què rebutja la rebaixa fiscal a BCN World.
En temps d’exigència de transparència no entenc perquè no podem conèixer el text d’un pacte signat amb tant de teatre i publicitat. En un apunt d’urgència ja vaig dir que preferia parlar sobre el text del pacte i no sobre les informacions publicades, però ho estic tenint molt difícil, i, a més, això porta a malpensar.
De la informació publicada em quedo, ara, amb l’afirmació que això portarà 47 milions d’euros al Camp de Tarragona, i que això és més  “que el pressupost d’enguany per a Tarragona per part de la Generalitat” (font: http://www.tarragona21.com/bcn-world-suposara-una-inversio-en-patrimoni-i-fons-social-de-47-meurs-al-camp-de-tarragona/) . em molesta molt la inconsciència en el tractament de les dades, perquè genera confusió  i debilita la credibilitat del missatge. Home, pels pèls. Les inversions reals –capítol 6- del pressupost consolidat de la Generalitat per al 2014 al Camp de Tarragona són 47.682.340,34 (font: http://www15.gencat.net/ecofin_wpres14/pdf/VOL_P_AIR.pdf) a reserva del que hagi pogut passar en les possibles modificacions de crèdit (que, per cert, seria bo que fossin públiques al mateix nivell que els pressupostos). Però és que, a més, aquests hipotètics 47M€ de BCN World (resultat d’aplicar l’1% als anunciats 4.700M€ d’inversió)  seran en diversos exercicis, i sempre que realment s’inverteixin, cosa que està per veure, de manera que la comparació real hauria de ser amb tots els exercicis.
Comencem malament –o continuem malament- si el pacte és un secret d’estat, i si comencem a fer malabarismes amb els números. Necessitem transparència i rigor.
(foto extreta de www.ara.cat)  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada