dijous, 22 de desembre del 2011

Camerata XXI i Cor Ciutat de Tarragona. Bravo!


Ahir vaig tenir l'oportunitat de sentir el Messies, de Haendel, al Palau de congressos de Tarragona. Conec de fa temps el bon fer de la Camerata XXI, però reconec que no havia sentit mai -o, almenys, no ho recordo- el Cor Ciutat de Tarragona, i lamento el retard. Van fer, tots dos, una actuació extraordinària. Un veritable luxe per a Tarragona. Se'ls ha de felicitar entusiàsticament.

El Palau, però, tot i tenir una bona entrada, no era ple. Moltes butaques buides. Tot i que és gran -i, per tant, costa d'omplir- sap greu aquesta resposta justeta. A més, la mitjana d'edat era força elevada, i això també és preocupant. Manca de publicitat? Podria ser. Preu elevat? Francament, no. 15€ l'entrada no és cap exageració, i no sé si hi havia -no estaria malament- preu especial amb aquell carnet jove que ja fa mooooolt de temps que vaig perdre.

És una llàstima que conjunts locals, de qualitat, no tinguin prou resposta a casa. Segur que les coses es poden fer més bé, però també ens hauríem de preguntar si s'ha treballat prou una cultura musical a la ciutat. Hi ha hagut oportunitats, i penso ara en els cicles de Joventuts Musicals, però tot plegat amb massa provisionalitat.

Si de veritat volem ser una capital -i no dic ja una capital cultural, com s'ha pretès- hi hauríem de fer alguna cosa. Alguna cosa més que fantasiejar amb una pretesa Ciutat de la Música, amb Auditori inclòs, com s'havia fet. Ens gastarem els diners que no tenim en un auditori que no sabrem ni podrem omplir? Millor treballem perquè la magnífica feina de Camerata XXI i del Cor Ciutat de Tarragona -i de molts altres- sigui més coneguda, i més reconeguda. Aleshores ja veurem com sí que s'omple el Palau.

2 comentaris:

  1. Com a integrant del Cor Ciutat et dono les gràcies pel teu comentari.
    També rondo la cinquantena però sóc RTV. També em dedico al servei públic, ves per on.
    Res, a seguir gaudint de les nostres produccions que per a Pasqua prometen.

    Atentament
    Rosa

    ResponElimina
  2. Moltíssimes gràcies pel teu comentari. La veritat és que gaudim fen-t’ho i encara més si el públic gaudeix amb nosaltres.

    ResponElimina