dissabte, 14 de febrer del 2015

BCN World, als mitjans de comunicació.

Els mitjans de comunicació, i les xarxes socials -que són, avui, tan o més mitjans de comunicació- es fan ressò del conveni Caixa-Generalitat per a BCN World, i sobretot del fet que permetrà construir “fins a 3.600 habitatges” al costat de BCN World. Qui va anunciar-ho va ser el País, de la mà de Dani Cordero (aquí la notícia) i després tothom va anar copiant.

És una llàstima que ningú es dediqués a buscar les fonts -per altra banda ja molt publiques, el conveni Caixa/Generalitat corre per tot arreu; a mi em va arribar per quatre vies diferents, i sense haver-lo demanat- i a contrastar dades. Perquè no són 3.600, sinó més de 4.000.

Ja sé que l'urbanisme pot ser molt enrevessat, i el conveni en qüestió l'és, però per això estem els que intentem -ja veig que amb poca fortuna- aclarir-ho. Al meu apunt de fa quinze dies, i ja amb el conveni a la mà (aquí) ja vaig desgranar els nous àmbits previstos, i especificava aquest que permet fins a un màxim de 3.600 habitatges (sempre que no s'opti per a usos turístics) i la resta del Pla parcial del subsector 2 al sud de la C-31b, que manté un sostre de 66.155 m2, i un màxim de 551 habitatges. A sumar als 3.600. No volies caldo? Tres tasses!

La diferència és poca, és veritat, però crec que palesa la lleugeresa d'alguns mitjans, que es limiten a fer un copy-past d'una altra notícia, i no contrasten ni repassen res. Tothom es pot equivocar, però, per equivocar-se, cal fer alguna cosa. No és el mateix treballar les dades -com ha fet en Danii Cordero- i que se li escapi alguna cosa, que limitar-se a repetir i amplificar l'error.


Continuarà.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada