divendres, 22 de juny del 2018

President, s'equivoca no venint a Tarragona

Crec que aquest cop, el president de la Generalitat s’equivoca. 

S’equivoca no venint a Tarragona a la inauguració dels Jocs de la Mediterrània. I això ho dic sense haver estat mai un fervorós entusiasta dels Jocs –no penso mentir, ara- i sense ser, ni ara ni mai, partidari de les monarquies, espanyoles o catalanes.

Entenc que cal reafirmar i visibilitzar el distanciament amb la institució monàrquica, i gairebé amb la persona del rei, en la mesura que va ser aquella persona, i no una altra, la que va triar partit el 3 d’octubre, amb aquell discurs incendiari. Ho entenc i, en un altre context i format,  ho abonaria.  


Però els Jocs no són el rei. Ni el rei és el motiu de la jornada. El centre són els Jocs, i són un esdeveniment col·lectiu de la ciutat de Tarragona. La Generalitat s’hi ha implicat, era el seu deure, i és hora de visualitzar aquesta implicació del país –no del president Torra, del país- amb aquest projecte. Avui, institucionalment, el seu lloc és Tarragona. I si vol, des d’aquí, que faci palès el distanciament personal amb el rei. Que li faci mala cara, com la va fer el rei al president del Parlament durant el Mobile Congress. Però que no ens faci un lleig, a Tarragona. 

Que no ho faci per respecte institucional, en primer lloc, però tampoc per a posar-ho tan fàcil a la trepa d’energúmens que ho aprofitaran per a la seva campanya antibarcelonina que, en el fons, és una campanya anticatalana que ve de molt lluny. La patada que li vol ventar a la monarquia la rep la ciutat de Tarragona, que no s’equivoqui. 

(foto: el president a la inauguració del Palau d'Esports de Tarragona)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada