dilluns, 12 de maig del 2014

Quatre números turístics de BCN World

El diari la Vanguardia del passat diumenge publica un  interessant article sobre el turisme xinès (no poso l’enllaç perquè és de pagament, però surt a la pàgina 78 de l’edició impresa de diumenge 11 de maig). L’article conté dades interessants, com ara que, actualment, el turisme d’origen xinès que arriba a Europa  és d’uns dos milions de persones, de les quals només un 10% arriba a l’estat espanyol. Això és, 200.000. Quantes a Catalunya? Siguem optimistes i pensem que són un 50%, que és molt, és a dir, 100.000 persones.
I ara continuem imaginant i pensen que tots, sense excepció, voldran passar per BCN World. Només en faltaran 9.900.000 per arribar als 10.000.000 de visitants. Clar, aquest càlcul és erroni, perquè ningú ha dit que tots els visitants hagin de ser xinesos, però sí que s’ha fent esment especialment d’aquest turisme.
De manera que imaginem una altra cosa, que aquest turisme s’incrementa anualment un 20% -que és molt-. Això vol dir que, mantenint proporcions –el 10% a l’estat espanyol, i el 50% d’aquest 10% a Catalunya- no tindríem el primer milió de turistes xinesos fins al 2027, d’aquí 13 anys. I encara aleshores caldria veure quants d’aquests farien estada a BCN World.
Té aquests –o uns altres- números fets algú? Veremonte? Melco? El Govern? Seria bo saber-ho i veure’ls. Segur que estan més ben fets –això només és un exercici teòric- i tindríem més dades per a opinar i contrastar el projecte de BCN World. I si no tenen aquestes dades.... que les encarreguin a algú solvent, i no ens precipitem. Potser sí que les previsions de creixement són més altes, però sempre és millor treballar amb informació solvent que no pas amb fum...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada