divendres, 9 de maig del 2014

vist als diaris

La ració de BCN World d’avui és indirecta, perquè es tracta de dues notícies –sí, sobre BCN World- que han sortit a la premsa, però que no m’interessen tant pel continent com pel contingut, si és que podem separar del tot ambdós conceptes.
El diari El Punt/Avui publica una ressenya (aquí ) del debat que va tenir lloc a Tarragona aquest dimecres i on vaig participar. El debat el podeu veure aquí i, tot i una certa precarietat, s’entén molt bé. No vull entrar a analitzar la notícia exhaustivament –discrepo de ser “molt dur”, sobretot perquè encara és l’hora que he de dir “sí” o “no” a BCN World- però el que m’ha fet saltar de la cadira és aquest “planificament” que suposo una contracció entre planificació i planejament. En ma vida he dit  una paraula com aquesta, i això que l’Azahara Palomares –que no tinc el gust de conèixer- ho posa entre cometes, com si fos una cita literal.
La segona és una notícia del Diari de Tarragona que parla de la constitució de la comissió Govern-PSC sobre BCN World –és aquí i, com podeu veure, titula “CiU i PSC neguen una voluntat urbanística a BCN World”. Una voluntat urbanística? I això què és? L’urbanisme és una tècnica, que es pot aplicar bé o malament, per a fer –o per a no deixar fer, que també- moltes coses. I aquesta tècnica s’utilitzarà –i molt- a BCN World, la llei del qual es remet de manera explícita a un futur Pla director urbanística que ha de regular la zona. Se sobreentén que volen dir que no hi haurà usos residencials –allò dels 5.000 habitatges-. El que és lamentable és la identificació urbanisme = promoció d’habitatges. Que un diari que es pretén seriós –vaja, vull creure que sí- sigui tan potiner, els hauria de fer caure la cara de vergonya, si és que en tenen. Ja deia, fa poc (en aquest apunt aquí) que solia haver-hi, a les redaccions, un redactor en cap que interceptava i corregia aquestes ximpleries. Al Diari de Tarragona n’hi ha dos –Francesc Joan i Xavier Fernàndez- però no sembla que hagin fet prou bé la seva feina, ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada