dissabte, 21 de setembre del 2019

De pancartes i judicis. Una mica tip.


Una mica tip, d’aquest joc de despropòsits. Absolutament d’acord amb la protesta contínua per la injusta detenció i presó dels presos polítics, i per la persecució dels exiliats. Amb llaç groc, o el que sigui. I això des de la ciutadania fins a les institucions. Ara bé, que es faci un torcebraç amb la pancarta que penja al Palau de la Generalitat, fins a posar en risc la presidència de la Generalitat, em sembla un excés. La presidència s’ha de jugar amb coses amb més contingut. Si hi ha d’haver desobediència -i entenc que n’hi ha i n’hi haurà d’haver, que això va per llarg- hem de mesurar bé quan, com i a què es desobeeix. Hi ha d’haver una certa proporció en el que es fa i el que es vol obtenir, i mesurar bé les forces, tant les pròpies com les de l’adversari. I ara mateix, anar a l’enfrontament per una pancarta, per molt simbòlica que sigui (fins al nassos, dels símbols!!!!) em sembla una criaturada i una fugida cap endavant. És moment de fer política, molta política, i no de matar mosques a canonades (i això si les matem, que està per veure).

Fastiguejat d’aquest soi-disant Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (tres mentides en quatre paraules: ni és superior, ni fa justícia, ni és de Catalunya). De veritat no té res més important per fer que donar credibilitat i seriositat a les denúncies d’un grupuscle de policies que fa tuf de claveguera d’estat? De veritat pensa que aquest és un afer transcendental, al qual han d’ocupar hores, personal, i recursos?

Llastimosament gens sorprès del silenci còmplice de les esquerres no catalanes (i d’algunes nominalment catalanes també) davant d’un altre atac a la llibertat d’expressió i a una millor entesa entre institucions. Els pregons sobre diàleg, la Manuela Carmena els hauria de fer a Madrid i no aquí, i deixar-se d’aquesta superioritat condescendent perdonavides.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada