dimarts, 2 de juny del 2020

Dies de confinament. 79


Les simpaties que pugui tenir per aquesta patuleia de trileros que es diuen Grande Marlaska, Perez de los Cobos, i similars, ja us les podeu imaginar. No me’n crec cap, i em foten, tots, un fàstic impressionant, i se’n poden anar tots al seu estat natural, que és la merda. Dit això, encara em sembla més patètic el paper d’aquest ministre amb cara de restret mal afaitat, intentant justificar amb preteses «raons tècniques» el cessament d’aquell feixista sense dissimular (els dissimulats es queden). Que si un ajustament tècnic, que si necessitats de renovació... tot excuses a la defensiva, i són així perquè, com que és dels seus en sentit ampli (allò del deep state) se sent culpable.

Si no se’n sentís, hagués pogut contestar el que realment tocava, tractant-se com es tracta d’un càrrec de confiança: «l’he cessat perquè m’ha donat la gana, passa res?». I prou. I que es fotin.

És la resposta que fa molts anys en ple franquisme, va donar Joan Fuster a una enquesta d’un mitjà espanyol que, no se si amb candidesa o mala bava, va preguntar a una sèrie d’escriptors els motius pels quals escrivien en català (i mai no se’ls ha passat pel cap, però mai de la vida, preguntar als escriptors espanyols perquè escriuen en espanyol, és clar). Salvador Espriu, benvolent i meticulós, va escriure tres pàgines desgranant raons. Joan Fuster, més pràctic, va respondre això «Porque me da la gana». Quan es tenen les coses clares, no cal res més.

Foto: ja sé que l’apunt va del ministre i l’altre pajaru, però en Joan Fuster m’interessa moltíssim més

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada