divendres, 10 de juny del 2011

Ajuntament de Tarragona. No, però...

Doncs finalment sembla que no, que CiU i PP no pacten per a governar Tarragona, i Josep-Fèlix Ballesteros serà elegit alcalde com a llista més votada. D’entrada, m’espero a dissabte, perquè no em refio de les sorpreses de darrera hora. Tot pot passar, i més regals enverinats hem vist. I, per altra banda, no perdem de vista que després d’elegir alcalde cal governar, i que la dreta –amb majoria al plenari, però no electoral i menys social; però legítima, això sí- té tota la capacitat de bloqueig, i no dubto gens que l’exercirà, en la modalitat més mediocre i més estèril de la política, que és articular majories negatives per a poder retreure al govern que no fa allò que no li deixaran fer.  Ja ho vam veure al 1989.

Però de tot aquest procés del quasi-pacte CiU-PP, el mes significatiu és que –pel que ha transcendit- les discussions anaven sobre el repartiment de l’alcaldia. No sobre què proposen per a la ciutat, ni programes, ni res d’això. I, encara, no hem sentit cap veu, des de CiU –o, si voleu, des de CDC, que els d’Unió oficial ja sabem com són- que hagi posat objeccions morals, ètiques o, si voleu, estètiques, al pacte amb el PP. Al pacte amb el partit que, com deia ahir, va recórrer l’estatut, impedeix la recepció de TV3 al País Valencià, retalla el català a les aules al País Valencià i a les Illes, fa anuncis de ràdio amb mentides sobre la llengua, etc. Em recorda aquell acudit en què un home demana sexe a una dona a canvi de 100€, cosa que la dona rebutja escandalitzada. Quan l’oferta puja a 100.000€, la dona diu que si és així.... Conclusió: només hi ha una diferència de preu.

Tindrem un quadrienni difícil, molt difícil, a la ciutat de Tarragona. Amb una capacitat –segur que exercida a consciència- de bloqueig des del plenari, i amb una hostilitat dissimulada des de les institucions (que ja ha començat: vegeu el projecte de pressupostos de la Generalitat) els tarragonins patirem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada