dissabte, 24 de juny del 2023

In memoriam, Quim Vendrell

 

Ens ha deixat, massa d’hora, en Quim Vendrell, tarragoní polifacètic, fotògraf, per sobre de moltes coses, responsable de les edicions del Port de Tarragona, tarragoní militant, i amb una llarga trajectòria política i sindical.

Va ser en aquesta llunyana faceta sindical que el vaig conèixer; aleshores ell a la Banca Catalana de la Rambla Nova, en una opció sindical més catalanista que sindical. Vam fer el que vam poder que, per part meva, no va ser gran cosa, ho reconec, però sí una bona relació personal, amb l’enyoradíssima Gemma i ell.

Més endavant, vam coincidir uns quants anys militant en l’esquerra nacional, i fent feina de segona fila. A la vegada, i en la seva faceta de fotògraf -d’excel·lent fotògraf- va fer algunes de les fotos que il·lustraven l’autoedició que vaig fer dels meus articles, una edició impecable a mans del també enyorat Lluís Miquel. Veritablement, unes edicions de luxe per les mans i el talent que les van fer.

Sé que aquests darrers anys col·laborava en les tasques de socialització en català per a nouvinguts, una feina imprescindible en clau ciutadana, que va molt més enllà -tot i que també- de l’extensió de l’ús social del català.

Malgrat que és una expressió molt usada, pel seu origen li escau especialment: que la terra et sigui lleu, Quim. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada