dijous, 29 de juny del 2017

Enveja de Terrassa: Àgora Nova Atenes

Una sèrie de gent de Terrassa -entre ells l'amic Cesc Poch- han engegat l'anomenada Àgora Nova Atenes. Amb aquest nom, que ens evoca una lògia maçònica del XIX, volen crear un espai de debat “obert i transversal”.

No cal dir que, a més de desitjar-los sort, els tinc una enorme enveja, des de Tarragona estant. Sempre he lamentat la manca d'espais de debat, amb una certa vocació progressista, oberta, plena de curiositat pel món, gens conformista i encara menys ancorada en el cofoisme disfressat d'autoestima (que se n'ha de tenir, d'autoestima, però sense creure's el melic del món ni fer de calimero).

Per si la sola existència de l'ANA no em fes prou enveja, els punts de debat que es plantegen d'entrada són “la cohesió social i la identificació de la ciutat, la capitalitat, l'articulació del relat terrassenc en l'actualitat, què hi ha després del tèxtil i el totxo? O el terrassenquisme entès com la recerca de la justícia social”.

Canvieu Terrassa per Tarragona, i ja tenim una bona llista de temes per a ser abordats també a la nostra ciutat. A Terrassa, almenys, tenen un espai on començar a parlar-ne. A Tarragona, per ara, ni això.

Potser que fem un pensament, doncs.


(imatge: logo de l'ANA, manllevat del seu web www.anadeterrassa.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada