dimecres, 18 de maig del 2016

Els independentistes no són normals (Joan de Sagarra)

El diari El País (no cal especificar de quin país parlen) entrevista Joan de Sagarra, en una sèrie sobre periodistes o cronistes de Barcelona. Joan de Sagarra, per a qui no el conegui, es dedica a viure del passat, del seu passat recent –de quan ell era jove, que tot era millor- i sobretot de ser fill del seu pare, Josep M. de Sagarra, amb molt més talent que el fill (això de viure, fins i tot literalment;  recordo que va demanar als lectors que l’avisessin si veien a la venda les traduccions de Shakespeare que va fer el seu pare i que va editar l’Institut del Teatre: no cobrava –això deia- les liquidacions per drets d’autor).

La qüestió és que, en aquesta entrevista, parla d’un individu del seu barri, que resulta ser oncle de Raül Romeva. L’entrevistador pregunta “També és un actiu independentista?”. I Joan de Sagarra respon “No, ell és normal”.

És a dir, per a Joan de Sagarra, els independentistes no som normals

Ara imagineu que l‘entrevista va d’una altra manera. Parlen d’un oncle de, posem per car, Albert Ribera, i pregunten “També és unionista?” i l’entrevistat –Mikimoto? Joel Joan? És igual- respon “No, ell és normal”.

Els esgarips del País i de tota la seva nòmina d’articulistes posseïdors de la veritat absoluta i donadors de lliçons de democràcia se sentirien des d’Alfa Centauri. Faltaria temps per la intervenció de la defensora del lector. Els partits polítics no independentistes clamarien al cel, i exigirien reparacions públiques i la intervenció del Col·legi de Periodistes. No sé si algun  portaveu interpel·laria el President de la Generalitat i parlaria de racisme –no seria el primer cop sobre una opinió privada-.

Però segur que no hi haurà res de tot això. El que segur que continuarà és el raig d’acusacions d’asfíxia informativa, de que si no ets independentista et fan el buit, i totes aquestes ximpleries.


(foto, la imatge que il·lustra l’entrevista, manllevada de elpais.com) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada