dissabte, 28 de juliol del 2012

les errades a la premsa

Fa temps que barrino amb la idea d'obrir un blog per a recollir les moltes animalades que surten a la premsa. Em refereixo a incongruències, no a opinions estúpides -que també n'hi ha, i que també m'agradaria discutir... si servís d'alguna cosa-. Expressions de la immensa ignorància de “periodistes” -potser algun amb títol universitari i tot- que es veuen capaços de dir coses com aquesta, al Diari de Tarragona d'avui:


25.000 hectàrees????? Sap quant són, això? 250 km2. Un magatzem molt gran, em sembla a mi. Que s'estén, segons la notícia, “entre els termes de Reus, Cambrils, Vila-seca, Salou i Riudoms. Uns termes municipals que, tots sumats, tenen 157,67 km2. La resta deuen ser hectàrees virtuals, o ves a saber què.

Aquest no és l'únic cas. L'Ara del dimarts 24 de juliol deia, en portada, i parlant de l'incendi de l'Empordà (no puc posar l'enllaç):

“Del total del perímetre de l'incendi es calcula que ja han cremat 9,000 ha”

Un perímetre que té hectàrees!! Deu ser que han fet la ratlla molt gruixuda? O és que ningú els ha explicat que l'hectàrea és una superfície, i el perímetre una distància?.

Val a dir que l'Ara te una secció per a recollir les errades, però també he de dir que més d'un cop hi he escrit, i s'han limitat a corregir la versió digital sense reconèixer l'error. Ni tan sols donar les gràcies.

Això són dos exemples recents, però és molt sovint que trobo coses semblants.  Continuarà. 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada