diumenge, 21 de juliol del 2013

"Catalanes de mierda"

Un nou capítol de catalanofòbia, protagonitzat per un èmul de Galinsoga (qui no sap de què va això del Galinsoga, que miri aquí.

L'episodi ja és molt conegut, però el podeu veure a aquí

L'adjunt de l'anomenada Marca España (quant costa, això? Més o menys que les anomenades ambaixades catalanes? Només és per saber-ho...) es va despatxar a gust dient literalment “Catalanes de mierda. No se merecen nada”. Després ho va voler arreglar dient que només parlava dels que havien xiulat l'himne espanyol als mundials de natació, però hi ha coses que no es poden arreglar, i al cap d'unes hores va presentar la dimissió (o va assumir la destitució anunciada, no queda clar).

He de dir que la dimissió/destitució és una bona notícia, sobretot perquè, de no haver-se produït, l'estaríem reclamant, de manera que cal agrair -lamentablement, perquè hauria de ser normal- que una ficada de peus a la galleda com aquesta tingui conseqüències. Però hi ha més coses. De manera telegràfica:

1. A veure si parem de xiular himnes i cremar banderes -que és legítim, les coses com siguin, primer la llibertat d'expressió. I a aguantar-se quan toqui el rebre- perquè no aporta res, no suma res, i només excita extrems i vísceres, i no és això el que més necessitem ara. I el mateix -vull dir les mateixes reaccions de rebuig a xiuladors i insultadors- quan als camps de futbol es crida allò de “Puto barça puta Catalunya” seria d'agrair. No hem vist mai cap tuit governamental català dient una ximpleria com la d'aquest element, però tampoc hem vist gaires reaccions condemnatòries a l'Espanya oficial, a l'Espanya espanyola del Mundo i companyia, i similars.

2. He mirat per sobre -l'estómac no ha permès gaire més- les notícies i, sobretot, els comentaris a les webs d'El Mundo, La Razón, i l'ABC. D'entrada, totes presenten el fet dient que aquest element va criticar els qui van xiular l'himne català. Doncs no, va dir literalment “Catalanes de Mierda”. No “Silbadores de himnos de mierda” o coses semblants. I els comentaris, com era previsible, majoria aplastant aplaudint el que va dir i dient que això “és el que pensa tothom”. No penso caure en el mateix, que és prendre la part pel tot, però no deixa de ser significatiu. Clar que llegir els comentaris de l'Ara o del Punt no difereix massa...

3. Aquest element -un tal Juan Carlos Gafo, que més aviat deu ser gafe (xist dolent)- és diplomàtic (!!!!) i militar. M'agradaria que un bon periodista, si n'hi ha, ens informés quant de temps triguen a recol·locar-lo i a on.

4. La segona part del tuit és molt significativa “No se merecen nada”. I qui és ell per a decidir què ens mereixem i què no”? És que ho pot concedir o no?. Això denota una mentalitat d'amo, de drets atorgats, incompatible amb una democràcia i amb el concepte de drets. Parlaria igual de si “mereixen” o no a Castella o a Múrcia, o a on fos?.

5. I final. Tip, molt tip, d'haver de parlar de coses d'aquestes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada