dimarts, 30 de juliol del 2013

Llei de governs locals: comencem malament...

De la nota de premsa de la Generalitat sobre l'aprovació del projecte de llei de governs locals:

“Desapareixen els consellers comarcals com a càrrecs de representació política, la qual cosa representa la disminució de 1.034 càrrecs públics remunerats.”

La Generalitat sap -malament si no ho sabés- que la immensa majoria dels consellers comarcals no cobren, més enllà de dietes per assistència a plens. Plens, per cert, no massa freqüents, i sovint dietes molt modestes. Recordo haver llegit que els consellers comarcals de l'Alt Urgell cobraven 40€ per ple. Tenint en compte com poden ser els desplaçaments per allí, per quatre o cinc plens a l'any no es pot dir que siguin excessivament remunerats. Però com que ara toca penjar-se la medalla de ser el més estalviador, sona més bé dir això dels 1.034 càrrecs eliminats. I és mentida, i sembla que no s'adonin que és pitjor la mentida, que el possible (a meu entendre improbable) efecte positiu de la notícia. És una mentida estúpida. De fet, ja m'hi vaig referir aquí


I quan conegui el text del projecte de llei, ja en parlarem a fons.

(imatge: www.tarragona21.cat. És del Consell comarcal del Tarragonès perquè és el meu, però no per cap més raó especial, que consti)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada