dilluns, 6 d’agost del 2018

JFB, l'últim mohicà?


Fa un dies l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, plegava per anar a fer d'ambaixador a Andorra. Uns sortida, si mes no, curiosa -i amb tots els respectes per Andorra- per algú que pretenia volar molt més alt, i que va aspirar a un protagonisme molt més enllà del propi de l'alcalde de Lleida. De fet, amb ell se'n va un dels darrers dinosaures municipals de Catalunya, si més no de de les grans ciutats.

Àngel Ros un dels darrers. Segons com, el darrer és... Josep-Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona. Si mirem el panorama municipal del 2007, a les grans ciutats, el canvi ha estat espectacular. Allí on hi havia Jordi Hereu (Barcelona) Celestino Corbacho (l'Hospitalet de Llobregat) Pere Navarro (Terrassa) Manuel Bustos (Sabadell) Anna Pagans (Girona) Àngel Ros (Lleida) Lluís Miquel Pérez (Reus) Joan Antoni Baron (Mataró) i Maite Arqué (Badalona) només queda.... Josep-Fèlix Ballesteros. A més, la majoria de ciutats ha canviat de color polític -algunes dos cops- i algunes -Terrassa i Mataró – s'aguanten pels pèls.

Si cregués en l'existència de cicles i de tradicions, ara mateix no sabria què pensar. Perquè la veritat, a Tarragona sovint hem anat amb el peu canviat. Quan les grans ciutats eren un feu socialista -fins i tot la molt convergent Girona- aquí regnava Joan-Miquel Nadal pactant a dreta i esquerra (però més a dreta). I quan van començar a recular i a perdre pistonada, aquí s'entronitzava el socialisme, o almenys aquesta mena de socialisme que ha acabat pactant també a dreta (tot i que va començar fent-ho a esquerra).

Són temps difícils per als pronòstics en política. Temps volàtils, fràgils i canviants. L'escenari d'avui pot ser obsolet la setmana vinent. Preveure ara què passarà el maig de l'any que ve seria una temeritat. Només sabem del cert que els dinosaures es van extingir tots, i van ser substituïts per unes altres espècies més adaptades al medi. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada