dijous, 2 d’abril del 2020

Dies de confinament. 18 / Apunts d’urbanisme tarragoní. 4: Mas d’en Sordé, segona part



Malgrat el confinament, i que ens sembla que la vida oficial s’ha aturat, no és en bé així. L’administració té el seu temps particular, inexorable i imparable, i ha fet que, per aquesta figura que és el silenci administratiu positiu, el pla parcial de Mas d’en Sordé hagi quedat aprovat definitivament. Sobre el pla parcial en si, ja va dir què en pensava AQUÍ i AQUÍ i no en parlaré més. Cap interès específic en què es faci, però tampoc esquinçar-se les vestidures amb una sobreactuació patètica.

El que em crida l’atenció és aquesta manera de fer: com que el govern no vol aprovar el pla, però no troba la manera legal d’oposar-s’hi, s’inhibeix i deixa que actuï el mecanisme legal pensat per fer que la inactivitat de l’administració no perjudiqui els drets de la ciutadania. Realment és aquesta manera de fer la que volem al nostre Ajuntament? No em sembla la millor. El Govern hi és per mullar-se, a les verdes i a les madures, per a prendre decisions, i per a entomar les que no li agraden. El pla parcial s’ha arrossegat molts mesos, anys, per l’Ajuntament, en aquelles tramitacions absurdament complicades i farragoses del planejament urbanístic (i això no és tot responsabilitat ni de l’Ajuntament de Tarragona ni d’aquest govern, que consti) i hi ha hagut molts moments en els quals s’ha pogut incidir en l’ordenació, en els marges que e POUM permet.

Deixar que les coses passin, retirar punts de l’ordre del dia per la por escènica a pressions de determinats grups, i, ja més lluny, parlar del pla sense saber-ne el contingut, són coses que han passat amb aquest tema, i que no són un bon senyal per l’urbanisme municipal, que demana serietat, coneixement, i que ha de donar seguretat a tothom. Uns processos lents, complicats, que impliquen molts agents, no es poden tractar de manera lleugera o, encara menys, absentista. Ens mereixem més serietat, més seguretat, i més claredat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada